Sýrová omáčka na vegan způsob? Proč ne! S lahůdkovým droždím se dá vykouzlit mnoho sýrových pokrmů bez újmy na zdraví jiných živočichů.
Na 2-3 porce budete potřebovat:
____________________________________
Bramboru, mrkev a celer si oloupeme, nakrájíme a dáme vařit do hrnce s osolenou vodou. Cibuli si také oloupeme a před přidáním k ostatní zelenině rozebereme na jednotlivé vrstvy. Necháme vařit do změknutí a chvilku před přidáme do hrnce ještě kešu, aby se nám poté lépe mixovaly. Vedle si zatím dáme uvařit těstoviny.
Po změknutí obsah vyndáme a vodu ve které jsme vše vařili, můžeme použít na polévku. Nyní si vyndáme náš mixér a vše v něm dohromady umixujeme (pokud nevlastníte stolní mixér, můžete rozmixovat v smoothiemakeru nebo pomocí tyčového mixéru.
Kurkuma má velice výraznou chuť, takže si dejte pozor na její množství. Přidávat ji samozřejmě nemusíte vůbec, ale dodá omáčce hezkou čedarovou barvu, také má mnoho pozitivních účinků na naše tělo. Ze stejného důvodu přidávám i mletá lněná semínka.
Po umixování a konečném dochucení podle vašich preferencí, smícháme s těstovinami. Nezapomeňte si to samozřejmě vyfotit na Instagram a označit mě u toho, abych si vaše výtvory mohla prohlédnout.